lauantai 14. helmikuuta 2015

Kaunista musiikkia

Tänään tuli kotona puheeksi remonttiin ja sen miellyttävyyteen olennaisesti liittyvä musiikki. Rempparadio on prokkiksessa ehdoton kapistus. Tästä keskustelu eteni yleisesti musiikin kuunteluun kotioloissa ja kodin tiloihin, joissa meillä olisi tulevaisuudessa kiva olla jokin musiikin kuuntelulaite. Harkintaan lähti kannettavan Bluetooth kaiuttimen hankinta, jota voi liikutella kotona huoneesta toiseen tarpeen mukaan tai ottaa vaikka mökille mukaan. Itseä kiinnostaa äänenlaadun lisäksi myös laitteen muotoilu. Mahdollista rempparadiota voi jatkossa käyttää esimerkiksi keittiössä kokkauskaiuttimena. Esillä ollessa kopan pitäisi olla hyvän näköinen.

Hyvän näköisiä spiikkereitä löytyy toki eri hintaluokissa mutta testaamatta ei osaa sanoa hinta-laatusuhteeltaan parasta. NetAnttila mm myy suht kivan näköistä Elipsonin Timber -kaiutinta, jossa on yhdistetty valkoista ja puuta. Ranskalaisen kaiuttimen hinta on parissa sadassa.

Kuvat: ElipsonKotimaisen Unmondayn kaiuttimet ovat ehdottomasti muotoilultaan eniten allekirjoittaneen silmiä hiveleviä. Koppa on kajarissa posliinia ja oheistuotteena saa hankkia nahkaisen kantolaukun, jotta mötikän liikuttelu paikasta toiseen on helppoa ja tyylikästä. Ihana kaiutin. Hintalappu kaiuttimelle on kuuden sadan pintaan.


Kuvat: Unmonday

Kärkikastiin omalla listallani nousevat kaiutinkunkun Bang & Olufsenin kaksi kaunista kaiutinta. Tanskalaisen kaiutinvalmistajan tuotteissa on aina kiinnitetty huomiota muotoiluun. Toki tekniikka ja äänentoisto on täysin omaa luokkaansa. Se toki näkyy myös purkkien hinnassa mutta voipi olla, että tällaisen hankittuaan ei tarvitse enää uutta hankkia. Ikinä.

BeoPlay A2 on valitsemastani kaksikosta slimmimpi versio ja hinnaltaan edukkaampi. Kaiutin on varustettu kauniilla nahkaremmillä, josta sen voi ripustaa vaikkapa seinälle. Purkki toimii oikeastaan miten päin vaan ja äänenlaatua on kehuttu. Kaunis masiina. Hinta tällä on noin 350 euroa.

Kuvat: Bang & Olufsen

Toinen, saman valmistajan kaiuttimista on hieman isompi BeoLit 12. Myös tässä kaiuttimessa on samantyyppistä, kaunista muotoilua ja nahan yhdistämistä metalliin. Tykkään! Hinta on BeoLit 12 kaiuttimessa hieman tuota BeoPlay A2:sta kalliimpi, n 500 euron tuntumassa.
  

Kuvat: Bang & Olufsen

 Tässähän näitä purkkeja olisi. Jos hankkii jonkun näistä arvokkaimmista, niin kehtaako sitä käyttää remppapölyn keskellä? Ehkä se sittenkin tulisi hankintalistalle vasta remontin jälkeen. Tai sitten vetäsee muovipussin suojaksi rempan keskellä. Jää harkintaan.

Ei kommentteja: