tiistai 17. helmikuuta 2015

Eteinen

Kodin käyntikortti, eteinen on mielestäni sellainen paikka kotona, jossa on helppo vähän revitellä sisustuksellisesti. Ei haittaa, jos vähän lähtee käsistä värien, kontrastien tai muiden katseen kiinnittäjien kanssa, sillä eteisessä oleskellaan kuitenkin verrattaen vähän. Tietty jos eteinen on avoin ja yhteydessä muihin tiloihin, asiaa pitänee pohtia tarkemmin myös muiden tilojen kantilta. Meillä eteinen tulee kuitenkin olemaan oma soppensa, joten aion ottaa kaiken ilon irti sen laittamisesta ja valita materiaaleja, joita en välttämättä ehkä olkkariin valitsisi.


Meidän tuleva koti sisältää sekä erillisen pienen tuulikaapin, että sisäeteisen. Tuulikaappi tulee näillänäkymin olemaan pääasiallinen kenkä- ja vaatesäilytyspaikka. Sisäeteisen yritän puolestaan pitää suht simppelinä ja vaatekaaoksesta vapaana. Meidän eteinen tulee olemaan tumma lattiaa lukuunottamatta. Seinälle olen suunnitellut mustavalkoista tapettia. Tapetti saa olla voimakaskuvioinen ja mielummin valkoinen kuvio mustalla pohjalla. Se tuo tilaan särmää ja persoonallisuutta.

Tapetit vasemmalta oikealle:
Cole & Son: Woods & Pears
Clarke & Clarke: Globetrotter
Harlequin: Linear stem


 

En ole vaatekomeroiden ja liukuovien suurin fani vaan mielummin valitsen kevyen avonaulakon tai rekin, johon ripustetaan muutama, käyttövaate. Mustalla tapettipohjalla valkoinen Nomess Copenhagen -naulakko näyttää hyvältä. Tykkään naulakon muotoilusta ihan älyttömästi. Niin simppeli ja niin toimiva. Pitkään naulakkoon mahtuu hyvin muutama takki ja vaikka avaimet omiin koukkuihinsa roikkumaan.

Kuva: Nomess.dk

Naulakon alapuolelle olen suunnitellut penkkiä. Joko ihan perinteistä pirtin penkkiä taikka keittiön eteislaatikoista rakennettua penkkiä, jonka sisällä on säilytystilaa kengille. Toki pirtin penkin alle voi laittaa muutamat kenkäparit kivoihin laatikoihin mutta en halua, että kokonaisuudesta tulee sotkuisen näköinen. Tämä jää vielä auki.

Eteiseen kuuluu olennaisena osana myös peili. Ja sen on oltava suuri. Omista kokoelmistamme löytyy tulevaan eteiseen juuri sopiva kuvastin. Peilin yläpuolelle olen suunnitellut valaisimet. Joko omistamamme Annon valokirjaimet tai vaihtoehtoisesti joku muu valaisin.


Kuva: Kodin1

Eteisen ykkösjuttu on ehdottomasti kaunis kaakeliuuni, joka osuu silmiin ensimmäisenä, kun astuu tuulikaapista sisälle. Olen miettinyt saisiko eteiseen mahdutettua jonkun mukavan tuolin, jossa voi välillä istua ja ihailla uunia. Jos penkin korvaisikin tuolilla ja siirtäisi kaiken kenkäsäilytyksen tuulikaapin puolelle. Tjaah. Vaihtoehtoja on. Onneksi ihan vielä ei tarvitse päättää.

Ei kommentteja: