perjantai 13. helmikuuta 2015

Koti syntyy tarinoista

Tarinat, joita kotiin liittyy ovat mielestäni erittäin kiehtovia. Niitä on jokaisella. Ne syntyvät kotona tai ne tulevat kotiin vaikkapa jonkun huonekalun tai materiaalivalinnan mukana. Niistä syntyy kodin fiilis ja tunnelma.

Tässä blogissa rakennetaan tarinoiden täyteistä tunnelmaa vanhan puutalon kauniiseen kaksioon. Meillä kodin fiiliksen tekevät vanhan ja uuden sekoitus ja asiallisen voimakkaat kontrastit, pieniä väriläiskiä unohtamatta.

Kyseinen koti päätyi minun ja siippani omistukseen onnenkantamoisen kautta. Siitä kirjoitan tarkemmin myöhemmissä postauksissa. Asunto on 59 m2 kaksio, joka päätyy kokonaisvaltaiseen remonttiin. Prokkis alkaa näillä näkymin maaliskuussa, joten moni asia on vielä auki ja mietinnässä. Ensimmäinen hankinta kotiin on kuitenkin tehty ja sen saapumista odotellaan parhaillaan. Kyseessä on tanskalaisen Frandsenin Bazar valaisin. Olen ajatellut kupari-musta kombon ruokapöydän yläpuolelle. 

Kuvat: www.sahkotalo.fiOlen aivan ihastuksissani kyseisen valaisimen muotoilusta. Itseasiassa puolisoni tämän bongasi inspiraatiokierroksella Vepsäläisellä. Se kolahti samantien. Kombosta on toistaiseksi hankittu tuo kuparinen versio. Luulen, että kyseinen väri on poistumassa, sillä sitä löytyi netistä enää parin liikkeen valikoimasta. Joka tapauksessa hyvin kävi, että ehdin lampun vielä tilata. Tai no.. iloita voi vasta, kun paketti saapuu... ..ehjänä. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja: