sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Dining Table

Kellomäen kodin pääruokailutila tulee olemaan olohuoneen yhteydessä. Siksi, koska tulevaan keittiöön ei mahdu isoa ruokapöytää ja koska wanha ruokapöytämme on itsessään niiiiin kaunis kapistus, että se pääsee olkkarissa oikeuksiinsa ja ihailtavaksi.


Kyseessä on vanhan puutalon vanha pöytä, joka on erittäin elämää nähneen näköinen. Jalat ovat kauniit hailakan mintun vihreät ja pöytälevy tumman ruskea.


Pöydän toisella sivulla on mielestäni erityisen ihastuttava laatikko. Osumaa on lootaan tullut aika paljon, mikä mielestäni lisää huonekalun särmää entisestään.


Pöydän alla on kaksi paria kiinteitä jalkoja ja molemmin puolin lisälevyjen alle käännettävät tukijalat, jolloin pöytä levenee kokonaisuudessaan 6-8 hengen ruokapöydäksi. Mekanismi on mielenkiintoinen ja hämmästyttävän tukeva. Pöytää tullaan luultavasti pitämään jatkuvasti kokonaan auki tai puoliksi auki, riippuen siitä miten se istuu paikoilleen tulevassa kodissa. 


Pöytälevy on kulunut kauniisti. Tällä hetkellä se on kylläkin niin huokonen, että pinta vaatii jonkin käsittelyn, jotta se ei imaise sisäänsä kaikkea jota pöydälle varmasti tulee läikkymään. Käsittelymetodi on vielä hakusessa. 


Kavereina pöydällä on tällä hetkellä pari vanhaa pinnatuolia. Varsinaiset ruokapöydän tuolit on vielä löytämättä. Tai no useampi vaihtoehto on löytynyt mutta valinta on vaikea. Tuoleista kirjoittelen tuonnempana tarkemmin.

Ei kommentteja: