tiistai 3. maaliskuuta 2015

Karttataulut

Viikonloppuna meillä otettiin työn alle edellisessä postauksessa mainitsemani karttataulut. Käväistiin sunnuntaina muutaman muun ihmisen tavoin IKEA:ssa ihmettelemässä. Mukaan lähtivät mustat taulun kehykset ja vähän muuta pikkusälää. Sen verran oli putiikissa porukkaa, ettei kehdannut ihan koko päivää viettää mutta molemmat kerrokset tuli pyörittyä. Ainahan sieltä jotain kuvaa pientä tarttuu mukaan vaikka väkisin. Ja sitten ihmetellään kassalla loppusummaa.


Megaisosta kartasta saatiin kolme 100 x 70 cm kokoista taulua. Lisäksi kartan info-teksteistä tuli omat taulut, jotka tulevat karttataulujen yläpuolelle aivan kuten kartassa itsessään. Ajan saatossa osoitekartta on ottanut vähän osumaa ja siinnä oli vähän repsottavaa reunaa ja pari reikää mutta minusta se vain korostaa kartan fiilistä.


30-40-luvun taitteesta olevassa kartassa Helsinki ja sen lähialueet näyttävät himpan verran harvempaan rakennetulta kuin nykypäivänä. Kellomäen koti kartasta toki löytyy, kuin myös meidän tämän hetkinen Vallilan kerrostalo.Pieni vilkaisu seinälle. Kokonaisuus on vielä vähän vaiheessa sillä mittakaava -osa jäi vielä ilman kehystä. Siihen tuli nimittäin otettua väärän kokoiset raamit. Siispä valmis karttatauluseinä antaa vielä hetken itseään odottaa. Vaan eipähän tuo haittaa, sillä uuteen kotiinhan taulut on oikeastaan tarkoitettu. Oli vaan pakko vähän päästä mallailemaan kokonaisuutta seinälle. Kivaltahan tuo näyttää.

1 kommentti:

Emilia Holmgren kirjoitti...

Wautsi, onpas hienot! =)