maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ruokapöydän kaveri

Haastavampiin valintoihin omalla sisustuslistalla lukeutuvat tuolit. ....tarkemmin sanottuna juuri niiden oikeiden tuolien valitseminen koko maaaaaailman tuolipaljoudesta. Ihania vaihtoehtoja on niin paljon!! Työn alla on siis etsiä meidän wanhalle ruokapöydälle sopivat kaverit uuteen kotiin. Pidän tämän hetkisistä pinnatuoleista kovasti. Ne ovat isoäitini peruja muutaman vuosikymmenen takaa.

Meidän pinnatuolit eivät ole design tuoleja ja käytössä sen kyllä huomaa. Meillä ne ovat olleet käytössä ehkä reilun vuoden ja niitä on pitänyt jo pariin otteeseen liimailla kokoon kun tuppaavat vähän kiikkumaan ja nitisemään. Tykkään silti kovasti tästä muotoilusta ja ottaisin mielelläni vaikkapa kuusi aitoa Tapiovaaran Fanett-tuolia ruokapöydän kylkeen. Meidän feikkituoleja on vain kaksi, joten ne saanevat väistyä kodin muihin tiloihin tulevaisuudessa.

Mutta mitä tilalle? Jotain aivan erityylistä kenties? Vai pitäisikö mennä vanhalla tyylillä. Vaikea päättää.

Tuli käytyä reilu viikko takaperin ensi kertaa tarkistamassa Suomeen rantautunut Habitat. Siellä on nimittäin yksi aivan erityinen ruokapöydän tuolisuosikkini, Hester. Tuolissa on täydellinen koulutuoli-fiilis ja voisin hyvin nähdä joukon näitä meidän pöytävanhuksen ympärillä.

Kuva: Habitat

Toiseen tyyliin veisikin sitten muovisista muovisin Kartellin Victoria Ghost. Tämä saisi aikaan rajun kontrastin vanhan pöydän rinnalla. Varmasti hyvän näköinen kombo joka tapauksessa.

Kuvat: Kartell

Yksi tuoli, joka jo meinasi kerran lähteä kaupasta mukaan on BoConceptin Adelaide. Tämä oli oikein mukava tuoli istuskella. Valkoinen istuinosa tammisilla jaloilla on keveän näköinen. Tykkään!

Kuva: BoConcept

Tässäpä kolme vaihtoehtoa (ainakin) tuhannesta potentiaalisesta. Monia muitakin hyviä kandidaatteja löytyy ja valinta tulee oikeasti olemaan aivan k.a.m.a.l.a.n vaikeaa! Näistä kaikki sopisivat meille vaikka ovatkin kovin erityylisiä. Pitänee joku päivä lähteä kierrokselle tuoleja ihmettelemään.

2 kommenttia:

ELLA kirjoitti...

Tsekkaa Calligariksen, Kristalian ja Hayn tuolivalikoimat. Niillä on tosi kivoja. :)

Marika kirjoitti...

Oi! Hay on tullut tutuksi mutta nämä kaksi muuta ovat uusia tuttavuuksia. Jes mikä vinkki! Thänks!