torstai 7. toukokuuta 2015

Kurkistus seinien sisään

Tällä viikolla olen ollut päivät duuneissa, joten Kellomäen kotona työt ovat aika pitkälti jääneet puolison harteille. Viikon aikana asunnosta on avattu niin kattoa, kuin useita seiniäkin ja kurkkailtu niiden sisään. Asunnossa oli useampi varsin mielenkiintoinen kotelointi, joista osa on jo avattu ja todettu jokseenkin tarpeettomiksi. Turhat kotelot on tarkoitus poistaa, tarpeellisia jättää ja mahdollisuuksien mukaan muokata niin, että ne veisivät mahdollisimman vähän tilaa.

Olohuoneen pitkän seinän alta löytyi näin hieno hirsi.

Osa kattojen koteloinneista oli rakenneltu komeiden hirsipalkkien peitoksi. Nämä kotelot on tarkoitus poistaa, hirret siistiä ja jättää näkyviin. Levyjä poistettiin myös olkkarin ja keittiön seinistä. Vaikka hirret ovat aivan upean näköisiä ja hyvässä kunnossa, en halua liian pirttimäistä tunnelmaa asuntoon. Tämän vuoksi hirttä on terkoitus jättää näkyviin suht harkitusti. Keittiön toinen seinä jää sekä olohuoneen palkit. Olkkarin seinä levytetään uudestaan.

Alkuperäinen suunnitelmani oli avata olohuoneen kakluunin viereinen pikkuseinä hirrelle kokonaisuudessaan. Kuinka ollakaan, hirsitalon kaikista hirsiseinistä tämä oli juurikin sellainen, jossa ei ole hirttä. Tuosta on aikoinaan ollut kulku rappukäytävästä asuntoon. Talon laajennuksen yhteydessä kulkuaukko on laitettu umpeen ja asuntoon on tehty oma sisäänkäynti toista kautta. Kaikkea sitä tulee eteen. No. Ei avata tuota seinää ei.

Täältä löytyikin pelkkää raakalautaa
Keittiön seinä otetaan auki kokonaisuudessaan ja haluan käsitellä sen vaaleaksi. Tumma seinä tekisi kapeasta huoneesta turhan ahtaan. Valkoinen sopii tulevien keittiön kaappien kaveriksi, jotka ovat vähän tummempaa sorttia.

Keittiön seinä on hyvässä kunnossa.
Purkuhommat jatkuvat vielä tulevina päivinä. Pian on vuorossa myös kylppärin auki repiminen. Se on aika jännä homma se. Saa vähän osviittaa tulevan kylppäriremontin laajuudesta.

Ei kommentteja: