tiistai 30. kesäkuuta 2015

Olkkarin tapetointi

Viikko sitten tällä tee-se-itse- pariskunnalla oli jännät paikat. Ensimmäinen tapetointikerta oli edessä ja kerralla pitäisi onnistua. Netistä oltiin juuri sopivasti lueskeltu paperitapettien haasteellisuudesta mielenkiintoisia juttuja. Olohuoneeseen tosiaan tuli tämä Pihlgren&Ritolan perinnetapetti Lukko, joka saapui aiemmin edellisviikolla postissa. Muistin tilanneeni ihan harmaan tapetin mutta rullat paljastuivat hintsusti hiekan värisiksi. Onni kävi onnettomuudessa, nimittäin beigehtävä sävy oli olkkariin aivan yyber hyvä. Seinien maalin sävy kun taittaa myös hiekkaan, joten paremmin ei olisi voinut niin sanotusti pieleen mennä.

Pohjamaalasin seinän jo aiemmin viikolla valmiiksi tapettia varten
 Tapetoitiin ikkunan molemmin puolin, yksi puoli kerrallaan rauhassa. Ikkunan ylle ei tapettia mahtunutkaan ja alle ei laitettu, koska siellä suurimman osan seinästä peittää patteri. Ensimmäinen vuota aloitettiin vasemmasta nurkasta, joka osoittautuiyllättävän suoraksi. Laserin avulla piirrettiin seinään viiva, jonka mukaan tapetti asetettiin. Minä vastasin liisteröinnistä ja puoliso kiinnityksestä. Toimi hyvin näin.

Ensimmäinen vuota seinässä
Liisteröity vuota taitettiin kaksin kerroin vettymään muutamaksi minuutiksi ennen seinään iskemistä

Yllätys oli se, kuinka paljon tapetin kiinnittämisessä on loppujen lopuksi aikaa työstää ja töniä vuotaa paikoilleen. Meillä toinen astteli vuodan sopivasti yläreunasta ja toinen alareunasta. Saumat laitettiin puskuun, eli reuna reunaa vasten siististi. Lastalla vedot ylhäältä alas ja keskeltä sivuille, jotta ilma saatiin vuodan alta pois.


Lopputulokseen ollaan molemmat todella tyytyväisiä. Kaikenkaikkiaan koko show meni varsin kivuttomasti ja oli paljon helpompaa, kuin oletettiin. Reilu viikko on mennyt ja paperi on edelleen seinässä.

Tadaa!
En vois tyytyväisempi olla. Läheltä kun katsoo, saattaa bongata muutamia kauneusvirheitä mutta hyvältä näyttää. vuodat on suorassa, saumat on nätisti puskussa ja ilmakuplia ei jäänyt. JES!

Ei kommentteja: