tiistai 16. kesäkuuta 2015

Sininen ovi

Vietettiin puolison kanssa laatuaikaa ja pitkä viikonloppu raksalla. Jännä juttu, että ollaan vielä molemmat ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa. We did good. Kolme pitkää mutta ah! niin antoisaa päivää koostuivat seinien paikkailusta, maalailusta ja listaprokkiksesta.


Oma henk. koht. lempparihomma viikonloppuna oli makkarin vaatehuoneen oven maalaus. Aiemmassa postauksessa tästä jo mainitsin, että sininen ovi ois kiva. Ja sininenhän siitä tuli.


Kolme kerrosta Tikkurilan kiiltävää Helmi kalustemaalia se vaati. Oon kyllä lopputulokseen aika tyytyväinen. Ensimmäisen kerroksen jälkeen jälki oli aivan ä-lyt-tö-män ruma. Tuli ihan musertunut olo sen hirveyden edessä ja mietitytti, että tuliko tehtyä iso moka. Sama juttu tuntuu aina olevan vastaavissa maaliurakoissa. Ei meinaa uskoa, että kyllä se siitä hyväksi muuttuu kerros kerrokselta. Ja niinhän se tälläkin kertaa. Onneksi.

Tältä näytti ensimmäisen kerroksen jälkeen. Hyi hyi yäk! :(

Tästä kuvasta tuli vähän huonolaatuinen mutta tässä näkyy lattian, seinän ja oven väriskaalaa aika kivasti. JEE!

Myös olkkarin lattia sai maalipinnan viikonloppuna. Lattian hionta oli aika isotöinen ja maalauskin vei muutaman tunnin. Kolme kerrosta ehdittiin viikonloppuna laittamaan. Tällä viikolla nähdään tarvitseeko lisätä vielä neljäs kerros.

Ennen maalausta näytti tältä
Pikkasen tulee valoisampaa uuden lattiasävyn myötä. Tässä vaiheessa on vedetty eka kerros ja jälki on sen mukainen.

Ihan kummallista, kun pintojen osalta alkaa olemaan kohta valmista. Olkkarista uupuu vielä ikkunaseinän tapetti ja muutama lista. Muuten on palaset kohillaan.

Yksi oleellinen asia asunnolla on vielä täysin kesken -nimittäin kylppäri. Lattia ja seinät ehtivät kuulemma valmistua juhannukseksi mutta vähän epäilyttää. Sen jälkeen vuorossa on laattahommat ja vesikalusteiden kytkennät. Sähköhommatkin pitäisi johonkin väliin mahduttaa. Jotenkin vaikea nähdä kylpyhuonetta valmiina kun muutto koittaa. Onneksi tontilla on erillinen saunapytinki, josta löytyy suihku ja wc. Muuten saattaisi olla vähän nihkeetä. Nooo... nähtäväksi jää.

2 kommenttia:

tunne tilat kirjoitti...

Hei, löysin ensimmäistä kertaa blogiisi tänään :) Upea tuo sininen ovi!

Marika kirjoitti...

Suurkiitos! Todella inspiroiva blogi Sinulla myös.