sunnuntai 30. elokuuta 2015

DIY Pyyheteline

Olen remontin yhteydessä väkerrellyt meille kylppäriin pyyhetelineen. Mulla oli hyvissä ajoin jo ennen materiaalivalintoja selvillä, että haluan meidän pyyhkeiden riippuvan käkkärä oksassa, joka puolestaan riippuu katossa. Mielikuva vaan vahvistui, kun seinille valittiin nuo karun kauniit betonimaiset laatat. Vaaleaksi käsitelty oksa tuo vähän pehmeyttä rouheaan tilaan.

Kun kylppärin sisukset ja kalusteiden etäisyydet alkoivat hahmottua, etsiskelin sopivan oksan viime syksynä kaadettujen koivujen risuista. Vuolin tuohen pois ja maalasin oksan kestävällä maalilla valkoiseksi. Kun kaikki oli valmista ja käkkärä ripustusta vaille, koko homma meinasi kaatua siihen ettei kattolevyn alta löytynyt sopivaa tukipuuta, johon oksan olisi saanut kiinnitettyä. Tuommonen karahka kun ei välttämättä pysy pelkässä levyssä. Siinnä kivasti näki omien suunnitelmien murenevan silmien edessä ja oksa oli vähällä lentää jorpakkoon. Onneksi puoliso pelasti tilanteen ja taidokkaasti rakensi tukirakenteen kattolevyn taakse. Ihan vaan mun risua varten. ihanaa!
Lopuksi kattoon ruuvattiin koukut, joihin oksa ripustettiin. Aluksi ripustuksessa käytettiin mustaa ketjua mutta se sai huoneen näyttämään vähän kyseenalaiselta eikä kyllä tuonut tilaan haluttua pehmeyttä yhtään. Ketju vaihtui nopeasti köyteen ja kuritushuonemainen fiilis vaihtui kerralla juuri sellaiseksi, kuin toivoinkin. Oksaan ruuvasin valkoiset koukut pyyhkeiden ripustusta varten.

Tämmöinen siitä tuliOlen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.  Oksa on mielestäni kaunis ja toimiva kapistus. Granitin valot kiepautin oksan ympärille. Niistä saa kivan tunnelmavalon, jos haluaa pitää rentouttavan spa-hetken kylppärissä ilman liian kirkasta valaistusta. Sain toivottua kylpylätunnelmaa meidän pikkukylppäriin.Valot ovat Granitista ja pyyhkeet H&M Homesta. 

Miltä näyttää? Itse pidän valtavasti!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää oikein hyvältä!

ELLA kirjoitti...

Oikein hyvält näyttää!

Marika kirjoitti...

Kaunis kiitos Ella! :)