lauantai 22. elokuuta 2015

Keittiö romux

Keittiö on pistetty remonttiin. Kyllä ja viimeinkin! Vanhat kaapit lähtivät hetki sitten joukolla kaatikselle ja pohjahommiksi tehtiin laastiseinä köökin hirsiseinää vastapäätä. Vaihtoehtona oli irroittaa laatat sekä tasoittaa seinä kauniisti. Meillä oli kuitenkin tulossa sen verran paljon epäsuoraa valoa keittiöön, että päädyttiin tekemään tarkoituksella epätasaista seinäpintaa, joka korostuu valon osuessa siihen. Paljon mukavempi homma kuin se, että yrittää raivolla saada mahdollisimman tasaista seinää ja pettyä syvästi joka kerta, kun valot sytytetään .

Tehtiin siis niin, että ensiksi naputeltiin laatat pois. Tämä onnistui yllättävän kivuttomasti ja oli ihan mukavaa ja terapeuttista hommaa. Laatan palat kärrättiin muun keittiön kanssa kaatikselle ja tyhjälle seinälle alettiin lätkimään saneerauslaastia. Laasti levitettiin vain näkyviin jääväälle alueelle. Laastin kuivuttua seinä sai maalia pintaan. Tähän valokoitui kulutusta kestänä Tikkurilan Luja 20, joka sävytettiin mieluisaksi. Maalia pensselöitiin muutama kerros ja that's it. Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen.

Tätä työvaihetta on odotettu! Vanha keittiö rosikselle. Ei tuu ikävä.

Kukkatarralaatat on nyt muisto vain

Saneerauslaastia piti laittaa välitilaan pari kerrosta, että laattojen liimaviivat saatiin jemmaan. 

Piirrettiin yläkaappien ääriviivat seinään ja laasti levitettiin sen mukaan kivasti.
Tässä näkyy valmista pintaa välitilassa

Rosoinen pinta korostuu kivasti epäsuorassa valossa. 

Keittiö meille tuli keskiviikkona ja siitä järkkäilen ihan oman postauksensa, kunhan se valmistuu. Kuten yllä näkyy, kaappeja on jo seinässä mutta esimerkiksi vesikalusteet oottelevat kytkemistä. Keittiö pääsee esittelyyn heti kun se on valmis.

Seinästä saattaa löytyä tämmöinen.... ehkä?


Ei kommentteja: