sunnuntai 20. syyskuuta 2015

DC-Fix jääkaapin oviin

Olen herännyt tovi sitten meneillä olevaan DC-Fix -kontaktimuovituunausvillitykseen (öh.., mikä sanahirviö). En ole aiemmin itse mitään kontaktimuovilla tuunannut. Kakarana muistan toki, kun äiti "tuunasi" kylän muiden äitien/isien tavoin mulle koulukirjat riepottelua kestäviksi. Kirjojen kansiin jääneiden ilmakuplien puhkominen ja silottelu oli toisinaan oppituntien suurinta viihdettä...

No enivei, meillä Fixaaminen tuli ensimmäistä kertaa kehiin keittiön kohdalla. Keittiössä oli uuden karhea Siemensin jääkaappi, joka oli aluksi lähdössä uuden keittiön tieltä mutta remonttibudjetin rajojen tullessa vastaan päätimme pitää sen. Halusin kuitenkin, että jääkaappi sopii uuteen keittiöön, eikä niin sanotusti "erotu edukseen" upouudessa köökissä. Hommattiin mattamustaa DC-Fix muovia ja vedettiin jääkaapille kokonaan uusi look. Tällä säästettiin pitkä penni ja masiina sai jäädä.

Jääkaapin fixaaminen vaati pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä, hermoja ja kaikkia muita synonyymejä. Kaareviin oviin meinasi väkisinkin tulla ryppyä ja ilmakuplaa mutta yhteistuumin puolison kanssa saatiin homma hoidettua.


Jääkaapin jälkeen meillä fixailtiin myös keittiön kaappirivistön näkyvä viimeistelylevy ja eteisen sähkökaappi. Samalla mattamustalla. Passaavat sitten keskenään.


Aloitettiin muovittaminen levyn reunasta ja rauhassa edettiin toiseen reunaan. Paperia otettiin pikkuhiljaa pois välistä ja tapetointilastalla vedettiin muovi pintaan kiinni. Nou baböls.


Tässä näkyy jo vilaukselta muutakin keittiötä. Siitä tulossa kuitenkin oma juttunsa, kunhan ehdin ottaa riittävästi fotoja,
Eipä oo silee!

Tigerin muistivihkonen on riittävän edustava jääkaapin kylkeen.
Jääkaappi tuli varsin asiallisen näköiseksi käsittelyn jälkeen. Nähtäväksi jää, miten hyvin muovi kestää jääkaapin ovessa. Toivottavasti sen verta hyvin, ettei tarvitse muutamaan vuoteen alkaa miettimään uuden masiinan hankintaa.

10 kommenttia:

-pp_iida kirjoitti...

Meillä on ollut nyt kaksi vuotta DC Fixit puisissa porraskaiteissa ja hyvin ovat siinä pysyneet. :) Fixasin myös vaatekaappien ylälistat, jotka olivat kammottavan keltaiset. Nyt ne on valkoiset. Fixaus on kyllä edullinen ja hyvännäköinen ratkaisu.

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Mahtava kuulla, että fixi pysyy muillakin pinnassa, joka varmana kokee päivittäin kulutusta. Ja olen samaa mieltä kanssasi siitä, että hinta ja ulkonäkö plus vielä se laatu ovat kivasti balanssissa. :)

Milja kirjoitti...

Vau, näyttääpä hyvältä! :) Itse olen päällystänyt keittiön tason tuolla samalla mattamustalla muovilla. Voisin melkeinpä lainata ideaasi, meidän jääkaappi on nimittäin sellaisenaan niin kamala!

mmuikku kirjoitti...

En voi kuin suositella. :) Uskon, että tulee tosi upean näköinen ja yhteensopiva muun keittiön kanssa, jos samaa pintaa löytyy tasoista.

Vileksenhovi kirjoitti...

Tulipa siistiä jälkeä! Itsekin olen joitain projekteja tuunaillut keittiöön DC-Fixillä. Ja joskus se on jopa lähtenyt lapasesta ;)

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentistasi! :) Joku juttu tuossa matskussa on. Vaikka sen laittaminen vaatii hermoja, sillä voi uudistaa tavaroita niin nopeasti että voin hyvin kuvitella, että helposti lähtee fixailu hanskasta.

Tuulentuvan Saara kirjoitti...

Mahtavasti on teippailut onnistuneet. Jääkaappi näyttää ainakin kuvissa ihan uudelta ja tosi tyylikkäältä. Hyvä ja edullinen idea!

mmuikku kirjoitti...

Iso kiitos kivasta kommentistasi! :)

Lottariina (Paperiruusupuu) kirjoitti...

Aikas on mageen näköinen jääkaapin ovi!

mmuikku kirjoitti...

Kiitoksia Lottariina! :) Toivottavasti myös pysyy siistinä mahdollisimman pitkään.