sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Suunnitelma vs lopputulos

Tämän remontin aikana tutuksi tulleita fiiliksiä:

En voi koskaan, ikinä, nevö evö olla varma siitä, tuleeko omista visioista lopulta ollenkaan sellaisia mitä odotti. Onnistuuko remontoitavaan tilaan saada suunniteltu fiilis ja tunnelma. Toimivatko valitut värit ja matskut yhdessä vai aikeuttaako lopputulos katsojalle pelkkää silmäverenvuotoa... En ole oikeasti ollut mistään täysin sataprosenttisen varma ja lopputulosta on saanut tosissaan jännittää. Varsinkin isojen pintojen ja kiintokalusteiden kohdalla, jotka ovat kuitenkin arvokkaita hankintoja, on jännitys aina läsnä.

Jotkut kuitenkin osaavat nähdä tilan valmiina jo ennen kuin ainuttakaan naulaa on naputeltu. Rehellisesti pakko sanoa, että mulla ei tätä taitoa ole. Pystyn kyllä osittain kuvittelemaan lopputuloksen mutta en siinnä mittakaavassa, että voisin olla valinnoistani alusta saakka täysin vakuuttunut. Otin tietoisen riskin, kun en valinnut meidän kotiin pelkkää valkoista seinää, vaan nimenomaan hain kontrasteja. Olen mennyt suoraan sanottuna täysin fiiliksen varassa ja sen vuoksi olen myös tärissyt hermostuksissa aina siihen saakka, kunnes tulee valmista.

Joka tapauksessa tämä remontti on hermoilun lisäksi onneksi myös antanut isoja onnistumisen tunteita, kun isot valinnat ovat omasta mielestä onnistuneet ja näyttävät valmiina todella hyvältä. Olen myös tietoinen siitä, että normaalista poikkeavat materiaalit, värit, kontrastit ja kuviot jakavat varmasti mielipiteitä, eivätkä kaikkia miellytä. Onneksi meidän sisustusmakuun nämä ovat olleet nappi valinta. Aim in lööv.

Tällainen pieni ihmettely näin sunnuntaipäivään. Onkohan muillakin tällaista?
Ei kommentteja: