sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Keittiö - Kitchen

Olenpa tässä mietiskellyt että missä vaiheessa pistän keittiön kuvat tänne jakoon. Meinasin, että jätänkö postauksen vasta tuparien jälkeiseen aikaan, aivan vuoden loppuun, mutta toisaalta miksi pihdata hienoja kuvia ja mageeta tilaa kun ennemmin tai myöhemmin se esitellään kuitenkin. Keittiön osalta mulla ei ollut ihan selvät sävelet alusta saakka. Oman leipätyön mukanaan tuoma tieto lisää tuskaa, kun itselleen suunnittelee ja monimutkaistaa prosessia suunnattomasti. Voin kertoa että ensimmäinen suunnitelma oli kaikin puolin jotain ihan muuta, kuin toteutunut keittiö. Muutaman vaihtoehdon kauttaa lopulta päädyttiin toteutuskelpoiseen suunnitelmaan, joka meille sitten rakennettiin. Olen edelleen erityisen tyytyväinen tehtyyn valintaan. Onnistumisen fiilis. Ai kuinka ihana fiilis se onkaan.

Keittiö on Keittiömaailman A la Carte mallia. Alarivistössä kaapin ovet ovat mattamustaa laminaattia, tammiviilureunalla. Yläkaapit sijoitettiin omaksi moduulikseen toiselle seinälle ja ne ovat mattapintaiset valkoiset, Työtasoksi oli tarkoitus hommata kvartsikiveä mutta budjetin huutaessa kurkku suorana, päädyttiin tässä vaiheessa betonivalu -kuvioituun laminaattiin. Kivitasot tulevat, kun talous sen sallii. 

Pureudun keittiön toimintoihin ja ominaisuuksiin jossain vaiheessa tarkemmin mutta tässä postauksessa katsotaan lähinnä kuvia. Alun perin keittiö näytti tältä:
Ja tässä on kuvia uudistuneesta keittiöstä:


Dc Fix -kalvolla päällystetty jääkaappi käy tähän settiin aika mukavasti

Yläkaapit on kehystetty tammisella viimeistelylevyllä.
Oikealla seinällä näkyy isona pintana valkoiseksi maalattu hirsiseinäUusvanhat Ebba Masalin -opetustaulut koristavat keittiötä. 


Liesitason taustaseinää suojaava lasi on irroitettava. Hirsi ei mene peittoon ja lasin voi aika ajoin puhdistaa helposti.

Seinällä komeilee Savon musta liesituuletin.

Tököttipakkaukset voivat olla myös kauniita. Musta 5101 -toimii meidän keittiössä. 
Kekkonen -astiapyyhe hengailee allaskaapin kahvassa.
Tää on tää mun kalorilaskuri. 

Tässäpä se kodin sydän nyt oli. Mielestäni täällä kyllä kelpaa kokkailla. Olen valehtelematta keittiöstä edelleen aivan liekeissä. Ihan mieletön juttu, että siitä tuli noin kiva. Miten on? Iskeekö vai ei?

9 kommenttia:

Emilia Holmgren kirjoitti...

Ooh belissimo, oih onko seinällä String hylly? :)

mmuikku kirjoitti...

:) Kiitos Emilia! Hirsiseinällä on tuo pieni String pocket hylly. Siihen saa muutamat kivat tavarat esille.

Emilia Holmgren kirjoitti...

Se on tosi kiva, kyllä nyt kelpaa kokkailla. :)

Mimosan kotona kirjoitti...

Keittiö on todella kiva! Sopii hyvin teidän kodin yleisfiilikseen - kekseliäitä sisustusratkaisuja ja mukavan rentoa tunnelmaa. Erityisesti ihastelen kasvitaulujen ripustussysteemiä - hyvä keksintö!
Terveisin Katariina, http://mimosankotona.blogspot.fi/

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentistasi Katariina! Kasvitauluja en viitsinyt laittaa kunnon kehyksiin, sillä kiiltävä pleksi/lasi häiritsee helposti taulun tarkastelua. Housuhenkari toimii tässä yhteydessä tosi hyvin. :)

Tuulentuvan Saara kirjoitti...

Wow, mahtavan hieno! Mattamusta on niin hieno! Jos nyt suunnittelisin keittiötä uudelleen, käyttäisin varmaan sitä itsekin. Olen kyllä ollut tyytyväinen harmaa/valkoinen yhdistelmäänkin, mutta harmaa osaa olla sitten vaikea väri! Aina eri värinen riippuen valaistuksesta. Moderni keittiö sopii mielestäni tosi hyvin vanhan talon pariksi. Jos kerran alkuperäistä ei ole saatavilla. En halunnut itsekään tehdä mitään jäljitelmää (=uusvanhaa), vaan pääydin samankaltaiseen ratkaisuun. Mutta siis: teillä on tosi onnistunut keittiö!

mmuikku kirjoitti...

Kaunis kiitos ihanasta kommentista! :) Vähän jännitti, tekeekö mattamusta tilasta synkän mutta eihän tuo ole pimeä alkuunkaan. Vaaleaa pintaa on niin paljon tarjolla ja isosta ikkunasta tulee riittävästi valoa.

Sanna / Kukkala kirjoitti...

Ihan ehdottomasti iskee! Aivan todella upea kokonaisuus. Ihan kaikki! Tuo hirsiseinä on kyllä piste iin päälle ja mansikka kermakakussa. Ja upeita kuviakin vielä!

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista Sanna! Lämmitti kovasti mieltä.