keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Makuuhuoneen yövalot

Makuuhuoneen yövaloja mietittyäni ja tutkiskeltuani päädyin siihen lopputulemaan, että valaisin voisi olla roikkuva, isopolttimoinen ja simppeli. Yritin etsiä kaikkialta kankaista valaisinjohtoa, jonka saisi pistotulpalla seinään ja johon saisi ISON pallolampun. Ei ole muuten helppo homma! Kaikki seinään töpselillä kytkettävät kauniit kangasjohdot oli tarkoitettu pienikantaisille lampuille, jotka olivat puolestaan joko liian pieniä tai rumia. Meinasin jo heittää kirveen kaivoon yövalojen osalta mutta onneksi bongasin juuri sen oikean valaisinjohdon asuntomessuilta.

Ruotsalaisen Watt&Veke -nimisen putiikin Jute-valaisin on tämä kyseessä oleva narunpätkä. Heti kun pääsin asuntomessuilta himaan, yritin laittaa valaisimet tilaukseen Room21:n verkkokaupasta. Ne olivat kuitenkin juuri tuolloin loppuneet. Pettymyspäissäni klikkasin itseni seurantalistalle, jotta saisin välittömästi tiedon, kun lamppuja jälleen saa. Onnekseni pari viikkoa takaperin sain ilmoituksen valaisimista ja tilasin saman tien kaksi.

Lamppuja pitelevät hyllynkannattimet ovat IKEA:sta

Iso pallopolttimo löytyi Clas Ohlsonilta

Yksi miinus lampuista kyllä löytyy. Valaisinjohdossa ei ole katkaisijaa ollenkaan. Lamppu pitää siis sytyttää ja sammuttaa vekslaamalla töpseliä seinään ja irti. Vähän hömppää jos minulta kysytään mutta näillä mennään. Hommahan helpottuu sillä, kun pistää pistorasian ja töpselin väliin erillisen katkaisinpistorasian. Näin meinasin ainakin itse tehdä.

Tykkäätkö? Lamppu löytyy täältä.

2 kommenttia:

Katri / TOhkeissaan kirjoitti...

Voi kun kaunista!! TOsi hurmaava tyyli sinulla blogissa ja kodissa. Pitääkin jäädä seurailemaan!

mmuikku kirjoitti...

Iso kiitos kivasta kommentista Katri! Ja itse seurailen myös ihastuneena sun blogia. :)