sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kellomäki Joulukoti -lehdessä

Lokakuussa fiilistelin kotona tehtyjä joulustailauksia ja -kuvauksia, jotka järkkäiltiin kahden eri lehtijutun tiimoilta (postaus TÄÄLLÄ). Ensimmäisestä Parhaat Kotiblogit -lehdestä kirjoittelin lokakuun lopussa ja nyt puolestani hämmästelen reilu viikko takaperin ilmestynyttä Joulukodit -lehteä. Erohan lehdissä oli se, että Kotblogit -lehteen olen itse kirjoittanut jutun ja ottanut valokuvat ja jälkimmäinen Joulukoti -lehti on ammattilaisten tekemä. Myös tästä syystä odotin lehtijuttua ja -kuvia valtavasti.

Lehteen kuvattiin melkein kaikki meidän kodin huoneet. Tämän jälkeen toimittaja suoritti puhelinhaastattelun räpsittyihin kuviin ja meidän jouluperinteisiin liittyen. Täytyy sanoa, että juttu on varsin erilainen, kuin mitä itse olisin tehnyt. Tyylillisesti poikkeaa todella paljon omastani. Tavallaan se on aika hämmentävää ja taas toisaalta kovin mielenkiintoista miten erilailla jutun, kuvauksen ja stailauksen voi tehdä. Toki meidän koti oli pääpiirteittäin itseni stailaama mutta kuvausporukalla oli mukanaan myös kuvausrekvisiittaa, jota kuvissa käytettiin. Näitä olivat esimerkiksi ikkunalaudoille sijoitetut valokoristeet sekä puupölkkyjä muistuttavat tyynyt. Ne tekivät kuviin kenties lisää joulufiilistä mutta ovat kaikki aika kaukana omasta sisustusmaustani.

Lehdessä on esittelyssä kauniita ja jouluisia koteja useampi, sekä lahjavinkkejä ynnämuuta kivaa.Juttuja hetken vertailtuani tulin kenties hieman puolueelliseen (?) lopputulemaan ja päätin, että pidän omista kuvistani enemmän. haha. Onko lukijoista kukaan lukenut molempia lehtiä ja päässyt tekemään vertailua? Mistä pidit? mistä et?

10 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Tykkäsin myös enemmän Kotiblogit-lehden jutusta. Jotenkin Joulukoti-lehdessä suorastaan ärsytti, kun kaikissa kodeissa oli noita puujäljitelmätyynyjä, joista en itse tykkää yhtään.


Ihanaa alkavaa viikkoa!

Muusa/Muusan elokuu kirjoitti...

Hei, mahtavaa! Nyt tiedän minkä lehden kiikutan perjantaina kaupasta kotiin. :) Mutta onpa mielenkiintoista (tai ehkä lähinnä outoa ja tylsää), että kuvausporukalla on mukanaan kuvausrekvisiittaa. Luulisi, että näissäkin lehdissä voisi esitellä kodit sellaisina kuin ne oikeasti ovat.

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Tuija kivasta kommentista. Puutyynyjä löytyi tosiaan aika monesta kodista tässä lehdessä. Eivät kyllä siitäkään huolimatta päätyneet (ainakaan vielä) omalle ostoslistalle. Mahtavaa alkanutta viikkoa myös Sinulle.

mmuikku kirjoitti...

Hämmennyin kyllä itsekin rekvisiitta-asiasta kuvaustilanteessa. Mutta kukin tehkään työnsä tyylillään. Koin kuitenkin pientä tarvetta mainita, etteivät kyseiset tuotteet kuulu meidän kotiin. :D Onneksi rekvisiittaa oli kuitenkin suht vähän. Mukavia lukuhetkiä. Kerro mitä pidit.

Minttu / Saa Kurkistaa blogi kirjoitti...

Aika erilaisia kuvaajia ja toimittajia tuntuu olevan liikenteessä. Olen kuullut, että asukkaita on pyydetty tekemään aika isojakin muutoksia ennen lehtikuvauksia. Meillä on 2 eri lehtijuttua käyty kuvaamassa ja kummallakaan kerralla ei ole mitään rekvisiittaa tuotu mukana tai mitään isompia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä. lähinnä joku tyyny on voinnut vaihtaa paikkaa tai tuoli liikkua muutaman sentin. Viimeksi toivat mukanaan kukkakimpun, mutta siihenkin sain vaikuttaa. Tuntuu tosiaan jotenkin hassulta, että mennään jonkun kotiin ja tuodaan sinne jotain mitä omistaja ei itse kotiinsa laittaisi. Varsinkin niissä tapauksissa, kun ruvetaan siirtelemään huonekaluja ja pistetään lähes koko asunto uusiksi ja perustellaan, että se sopii niin lehteen paremmin. Joidenkin yksittäisten juttujen muuttamisen / pienen liikuttelun vielä jotenkin ymmärrän, mutta en sitä että kodista tehdään sen näköinen ettei sitä enää tunnista tms.

Katri / Tohkeissaan kirjoitti...

Mielenkiintoista - pitääkin etsiä käsiini myös tuo toinen joululehti! Uskon oikein hyvin, että omat kuvat miellyttävät enemmän. :) SInulla onkin ihania kuvia!

mmuikku kirjoitti...

Sepä se, kun jonkun kotia mennään muuttamaan enemmän tai vähemmän lehtijutun vuoksi, on hieman hämmentävää. Ja toki kun kyseessä oli ensimmäinen ammattilaisten tekemä lehtijuttu meillä, en oikein itsekään tiennyt mikä on normaalia kuvaustilanteessa. Tosi kiva kuitenkin kuulla miten muilla ovat nämä hommat menneet. Ja osaa tietty jatkossa (jos meidän koti enää mihinkään printtijulkaisuun päätyy) pitää omasta tyylistä tiukemmin kiinni. Kiitos kommentistasi!

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Katri piristävästä kommentistasi! :) Kerro mitä pidit jutusta. Tykkäsitkö kuvaajan/toimittajan tyylistä?

Big Mama's Home kirjoitti...

Tarkoitus olisi ostaa tuokin lehti, ihan joulufiilistelyn vuoksi. Kotiblogit-lehtihän lepäilee jo tuossa lehtipinossa. Tuun tänne kertomaan sitten, miltä jutut näyttivät rinnakkain. =)

mmuikku kirjoitti...

Jes! Kerro sitten ihmeessä mielipiteesi.