sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Tunnelmaa pullosta

..hmmm Otsikon voi varmaan käsittää monella tapaa. Tällä kertaa kyse on valaisimesta. Tarkemmin sanottuna suureen lasipulloon tehdystä tunnelmavalaisimesta, joka on kaunistanut meidän kotia jo aika kauan. Ison lasipullon meille kotiin kiikutti puolisoni ja minä sain hommaksi keksiä sille paikan ja käyttöä. Alusta saakka se on hoitanut tunnelmavalaisimen virkaa milloin missäkin kodin nurkassa. Clas Ohlsonilta hommattu musta kangasjohto on kieputettu pullon kaulan ympärille ja polttimo roikkuu pullon sisällä. Polttimoksi piti laittaa uunin lamppu. Isommat eivät mahtuneet pullonsuusta sisään.  Valaisin luo kaunista valoa ja kiinnostavia heijastuksia ympärilleen.

Tällä hetkellä valaisin hengailee meillä sohvan vieressä, vanhan puulaatikon päällä. Lootan olen minä roudannut kotiin omien vanhempieni tilalta, missä se on seissyt vuosikymmeniä aitan nurkassa. Lootan tekstien perusteella osattiin selvitellä, että se on peräisin Indonesiasta. Mitä lie sillä aikoinaan Suomeen rahdattu. Nyt se toimii sivupöytänä. Ja hyvin toimiikin. I Like.

Aikoinaan nämä pullot ovat toimineet käymisastioina milloin millekin litkuille.

En ole ikinä pitänyt itseäni vihertävän lasin ystävänä. Tämä kuitenkin viehättää kovasti.

Mies ei ilmeisestikään nähnyt mihin suuntaan kamera osoitti, kun pyykkien ripustaminen alkoi kesken kuvaussession. 

10 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Tuota lamppu-ideaa ihasteln heti lehdessä, ja miehellenikin sen esitteli . Sivupöytä on tilauksessa miehen verstaalla eli meille tulee vastaavanlainen. Toivottavasti et pahastu :)

Pullo on jo valmiina. Tähän asti siinä on ollut valosarja sisällä.

Sanna/Kotisaari kirjoitti...

Tuo pullon väri ja muoto <3 Ihan huippuidea tehdä siitä lamppu!

tunne tilat kirjoitti...

Symppis! Väriyhdistelmä pullon ja laatikon välillä on todella herkullinen. Liketän ;)

mmuikku kirjoitti...

Ihan mahtavaa! En todellakaan pahastu vaan fiilistelen! :) Aika kivaa, jos ja kun voi laittaa huonekaluja tilaukseen ja puoliso tekee. ;)

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Sanna. Joo kyllä tuo valaisimena toimii aika kivasti. On siinnä tainnut kerran olla jotain kuivakukkia/oksiakin mutta se ei miellyttänyt omaa silmää yhtälailla.

mmuikku kirjoitti...

Oi kiitos! :) Ne käyvät kyllä aika kivasti yksiin.

Tuulentuvan Saara kirjoitti...

Pullo ja laatikko, aivan huikean hienot! Pullon väri ja muoto miellyttää. Olipa hyvä idea tehdä siitä lamppu. Itse en olisi keksinyt uunin lamppua, olisin jumiutunut viimeistään siihen, että lamppu ei mahdu...

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista Saara! Ihan kuule etsimällä etsin mahdollisimman pientä polttimoa ja kaupassa vasta tajusin tän uunin lampun ottaa. :)

Big Mama's Home kirjoitti...

Jaahas. Voipi olla, että joudun tätä ideaa apinoimaan. :P Meillä tykätään valoista ja meillä on itseasiassa pari erikoisempaa valoratkaisua kotona jo ennestään, joten vastaavanlainen sopisi täydellisesti myös meille. Minulla ei ole pulloa, mutta pari vanhaa lasipurkkia, jotka olen jo pari kertaa meinannut heittää mäkeen (lasikierrätykseen). Mutta ne saattaisivat sopia vastaavanlaiseen tarkoitukseen kuin nyrkki silmään.

mmuikku kirjoitti...

Voi suurehkot lasipurkit ovat varmasti täydellisiä tähän valaisinhommaan. Siitä vaan väkertämään. Temppiä!