tiistai 24. marraskuuta 2015

Uusvanhat opetustaulut

Olen ollut vanhojen opetustaulujen ihailija jo tovin ja jokaisella kirppiskierroksella olen koittanut hakea vanhoja tauluja kotia koristamaan. En ole toistaiseksi löytänyt sopivia vanhoja tauluja etsinnöistä huolimatta. Buu. MUTTA! Elokuussa bongasin ilokseni Taito Shopin mainoksen Facebookista ja päädyin sitä kautta tilaamaan kolmen uusvanhan kansakoulujulisteen kombon. Aivan superihanat Ebba Masalinin alkuperäisistä tauluista teetetyt julisteet ovat kauniin mattapintaisia ja niitä saa tilattua joko pahvitettuna tai ilman pahvia. Itse tilasin ilman pahvia ja hoidin pahville teippaamisen itse kotona. En halunnut kehystää kuvia, sillä kehyksien kiiltävä pinta ei mielestäni sovi tyyliin. Valitsin monien vaihtoehtojen joukosta meille julisteet Puolukka/Mustikka, Peruna ja Niittyleinikki.

Ripustin pahvitetut julisteet keittiöön IKEA:n housu/hameripustimilla. Mustikka- ja perunajulisteet löysivät paikkansa heti mutta niittyleinikki saa vielä hetken odottaa. Paikka sille on mietinnässä.Huomasin muuten Taito Shopin sivuilta tänään, että Etelä-Esplanadille avautuu joulukuussa Pop Up Ebba Masalin joulukauppa. Voi muuten olla, että siellä on käytävä. Kansakoulutauuista on tehty myös mm. keittiöpyyhkeitä, jotka kiinnostavat kovasti. Lisätietoa PopUp kaupasta täältä.

7 kommenttia:

tunne tilat kirjoitti...

On nuo kyllä kauniita, vaikken omaan kotiin osaisikaan kuvitella. Ovat kyllä olleet aikansa arjen estetiikkaa. Jotenkin musta tuntuu, ettei nykyajan oppimateriaalien visuaalisuus ole ihan samalla tasolla. Eli tosi kiva, että niistä on tehty julisteversiotkin.

Ida hhh kirjoitti...

Itse törmäsin ihan tovi sitten samaan kauppaan ja teki mieli itsellekin tilata yhden tai kaksi, kun noita vanhoja on sen verran vaikea löytää ja niiden hinnat ovat taivaissa. Mutta kauniita ovat ja sopivat teille kyllä täydellisesti! :)

mmuikku kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista Ida!

mmuikku kirjoitti...

:) En kyllä tosiaan välttämättä laittaisi nykypäivän oppimateriaalista mitään kotiin tauluiksi mutta nämä vanhat kyllä kelpaa.

Big Mama's Home kirjoitti...

Noi on kyllä todella kauniita. Itse olen oppinut arvostamaan niitä vasta näin aikuisiällä, sillä tuollaisia aitoja tuli tuijoteltua vuosikaudet lapsuudenkotini seinillä. (Asuimme talossa, joka oli puoliksi asunto ja puoliksi museokoulu.) Itse voisin kuvitella helposti pari vastaavaa lastenhuoneen seinille.

mmuikku kirjoitti...

Kiitos paljon! Wau näin aikuisen näkökulmasta asuminen vanhassa koulussa kuulostaa aika superhienolta. Lapsena sitä tuskin fiilistelee samalla tavalla, jos koulu teema toistuu kotonakin. :D

Big Mama's Home kirjoitti...

Oli se koulussa asuminen siistiä silloin lapsenakin. :D Nykyisin haluaisin muuttaa takaisin kyseiseen taloon ja laittaa sen kuntoon.