perjantai 4. joulukuuta 2015

Meet Altissa - vanha pikkukamera

Tänään on jälleen esittelyssä yksi meidän kodin pikkuesineistä. 50-luvun ylisymppis Altissa -kamera satiin puolison isältä jonkin aikaa sitten. Koska valokuvaaminen on kiva asia ja olemme sitä harrastelleet hetken, oli vanha purkki senkin vuoksi kiva koriste-esine. Laatikkokamera on toiminut ihan filmirullalla ja varmaan toimisi edelleenkin, jos löytyisi sopivat osat. Vähän se on taustastaan ruosteessa oltuaan tovin kosteassa ja kylmässä tilassa. Muuten se on varsin hyväkuntoisen näköinen.

Kamera poseeraa meillä milloin missäkin asetelmassa. Purkki miellyttää omaa silmää todella paljon. Vanhojen esineiden tarinat ovat kiinnostavia. Vaikka kameran mukana mitään erityistä stooria ei tullutkaan, epäilemättä sillä sellainen on. Mitä kaikkia upeita otoksia sillä lieneekään otettu.
Kiva kamera eikö?

10 kommenttia:

Muusa/Muusan elokuu kirjoitti...

On kyllä tosi kaunis esine! Minäkin aina vanhojen tavaroiden liikkeessä pyörittelen noita vanhoja kameroita käsissäni, mutta toistaiseksi en ole vielä ostanut. Ehkä vielä jonain päivänä... Ja olispas tosiaan kiva tietää, mitä kaikkea tuokin kamera on nähnyt!

tunne tilat kirjoitti...

Mites sattukaan, pelastin juuri viikko tapakaperin varmaan suurin piirtein samalta aikakaudelta olevan kameran roskiin menevien tavaroiden joukosta :)

Big Mama's Home kirjoitti...

Onpas ihanan ja sympaattisen näköinen kameravanhus. Tuollaiset esineet sopivat tosi hyvin piensisustukseen.

Katri / Tohkeissaan kirjoitti...

On kyllä supersymppis! Turussa on sellainen kameraliike JAS Kamerakauppa, joka myy myös hirveästi vintagekamerakamaa. Aivan upeita jalustoja, kameralaukkuja (ostin juuri pienen sellaisen roikkumaan String-hyllystä) ja myös vanhoja kameroita ja objektiiveja..

Tuulentuvan Saara kirjoitti...

Vanhoissa esineissä on sielua ja kauneutta. Kamerasi on hieno! Itselläni on myös yksi vanha kamera, pitääkin kaivaa se esiin, on jäänyt remontin edetessä jonnekin laatikkoon. Omani ei ole laatikkokamera, mutta nahkakoteloineen oikein kaunis esine.

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Saara, Nämä ovat kyllä aikamoisia aarteita ja kivoja katsella.

mmuikku kirjoitti...

Onko näin!? Tuommoisissa liikkeissä voi helposti vierähtää tovi, kun ihasteltavaa riittää. Kiitos hyvästä kauppavinkistä Turun vierailulle.

mmuikku kirjoitti...

Samaa mieltä! Tuokin purkki kävisi tuollaisenaan melkeinpä mihin tilaan vain sisustusesineeksi.

mmuikku kirjoitti...

Eikä! Ihana pelastus. Pääseekö laite teillä kotia koristamaan?

mmuikku kirjoitti...

No niinpä! Se on varmana ollut monessa mukana. :)