lauantai 2. tammikuuta 2016

Haaste on asetettu - Liebster Award

Sain jokin aika takaperin Liebster Award -blogihaasteen Jilliltä, Big Mama's Home -blogin takaa. Iso kiitos Jillille tästä. Olen valtavan otettu haasteen saamisesta todella hyvältä kirjoittajalta, Jilli laittoi haasteen omien sanojensa mukaan bloggaajille, joiden tekeleet ovat häntä tavalla tai toisella inspiroineet. Mikä sen upeampaa, kuin onnistua inspiroimaan omilla jutuillaan myös muita.Pähkinänkuoressa voisin kertoa palkinnosta hieman. Kyseesä on kiertävä blogipalkinto, jonka tarkoituksena on tuoda tuoreille ja pienemmille blogeille näkyvyyttä blogimaailmassa. Kyseinen trofee oli minulle varsin uusi juttu, mutta nopean tutkimustyön perusteella voin todeta, että tämähän on aivan loistava kunnianosoitus kanssabloggarilta sekä oiva tapa löytää uusia, ihania blogeja ja jeesata samalla muita, pienemmän lukijakunnan omaavia blogeja, pääsemään enemmän esille.
Liebster Awardin säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen blogiinsa
2. Kerro palkinnon säännöistä
3. Vastaa palkinnon antajan kysymyksiin
4. Nimeä blogeja, jotka mielestäsi palkinnon ansaitsevat ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat vastaavat
6. Ilmoita palkinnon saajille.

Veri simppel.

Jillin esittämät kysymykset minulle olivat seuraavalaisia:

1. Millainen olisi unelmatyösi?

- Tätä kun joku on minulta kysynyt, lyhyt vastaus on mennyt kutakuinkin näin: Unelmatyössäni olisin hel ...skutin menestyvä taiteilija. Mutta koska tämä jobi ei liene sieltä realistisemmasta päästä, voisin sanoa, että unelmatyössäni saisin käyttää runsain mitoin omaa luovuutta ja visuaalista silmää, olla asiantuntija omassa hommassani ja tehdä projektiluontoisesti erilaisia suunnittelutöitä omassa rauhassa. Nämäkin raamit voivat pitää sisällään vähän kaikennäköistä hommaa. Kuka tietää miten realistista tämäkään on mutta unelmoida aina saa.

2. Mistä sinä lähdet etsimään inspiraatiota tai ideoita?

- Inspiraatiota pitää harvoin etsimällä etsiä. Itse inspiroidun mitä kummallisimmista asioista ja aivan jatkuvasti. Ideoita etsin oman pääni lisäksi aika paljon Pinterestistä, blogeista ynnä muualta netin ihmeellisestä maailmasta. Paras inspiraatio löytyy silloin, kun painelee mieli avoinna pihalle ihmettelemään.

3. Mikä on lempi kielesi maailmassa?

- Tämäpä onkin hankala. En ole oikeastaan miettinyt asiaa aiemmin. Venäjän kieli jakaa kyllä paljon mielipiteitä mutta itse pidän sen pehmeydestä kovasti.

4. Haluaisitko mielummin käsintehdyn vai kaupasta ostetun joululahjan? Miksi?

- Arvostan itse tehtyjä lahjoja yli kaiken. Niissä on aina hitunen ekstra-ajatusta takana ja lahjan antaja on nähnyt vaivaa lahjan tekemiseen. Two thumbs up!

5. Jos saisit muuttaa maailmassa yhden asian, mikä se olisi?

- Tässä maailmassa muutettavia asioita kyllä löytyy muutamiakin. Tätä kun aloin tosissaan miettimään, meinasi oma aivo mennä täysin solmuun ja tukkoon. Tuntuu mahdottomalta pukea sanoiksi jotain tiettyä muutettavaa asiaa ja valitsemaan vain yhtä. Jotenkin se liittyisi varmaan ihmisten pelkoon, itsekkyyteen ja sulkeutuneeseen ajatusmaailmaan. Toivoisin ihmisten näkevän pelkojensa takaa uhkien ja ongelmien sijaan mahdollisuuksia.

6. Minkä elokuvan olet nähnyt viimeksi?

- Hetkinen. Viime vuoden puolella käytiin väijymässä Inside out, oikein leffateatterissa. Oli hyvä elokuva. Suosittelen.

7. Mitä piparin kanssa?

- Tilanteesta riippuen joko homejuustoa tai maitoa.

8. Minkä taidon haluaisit osata?

- Haluaisin osata tanssia. Silleensä ihan oikeasti tanssia. Voi miten hienoa se olisikaan!

9. Mikä oli lempi kirjasi lapsena?

- Heppatyttö forever -luki lapsena kaikki Nummelan ponitallikirjat ja moneen kertaan. I <3 Horses!

10. Tee vai kahvi?

- Kahvi, maidolla.

11. Mikä on lempi joululaulusi?

- Kinkkinen kysymys tämäkin. Pidän sekä perinteisistä Suomalaisista (melankolisista) joululauluista että jenkkirallatuksista. Viime jouluna soittolistalla taisi useimmin soida Michael Bublen joululevy.Tässäpä näitä oli. Sitten vuorossa olisi omat kysymykseni. 

1. Mitä merkittävää sinulle jäi käteen vuodelta 2015?
2. Teitkö uudenvuoden lupauksia? Mitä?
3. Miten kuvailisit sisustustyyliäsi kolmella sanalla?
4. Minkälainen on hyvä blogi?
5. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
6. Jos ei olisi rahasta kiinni, mitä tekisit/minne menisit just nyt?
7. Mitä tulevaisuuden haaveita sinulla on?
8. Oletko kesä- vai talvi-ihminen?
9. Jälleen, jos ei olisi rahasta kiinni, minkälaisessa kodissa asuisit?
10. Missä asiassa olet aivan erityisen hyvä?
11. Missä asiassa puolestaan haluaisit parantaa osaamistasi?

Haa! Keksin kuin keksinkin. Tuli jännät yläaste fläsärit kun mietti näitä kysymyksiä. Tuolloin ainakin meidän koulussa/luokalla kiersi milloin minkäkinlaisia kysymysvihkosia täynnä itse keksittyjä kysymyksiä. Miksi niitä vihkoja kutsuttiin? Ei voi muistaa. Noh anyway. Hauska haaste, jonka syötän eteenpäin kaikille haasteen haluaville bloggaajille, joilla on tuo alta 200 seuraajaa. Tarkemmin en nimeä haastettavia blogeja vaan minun haasteeni on kaikille avoin. Possun synttäreiden myötä toivotan kaikille ihanaa viikonloppua! 

6 kommenttia:

kati / 100% outdoor kirjoitti...

Niitä vihkoja kutsuttiin meillä slämäreiksi tai slämyiksi. Ja Nummelan ponitalllit tuli luettua täälläkin :D

Musta sulla on ihan realistiset unelmat töiden suhteen. Mulla oli / on about samat. Tällä hetkellä teen töitä eri projekteissa kuvittajana/suunnittelijana/toimittajana. Ihan mahdollista. Usko itseesi :)

Jilli/Big Mama's Home kirjoitti...

Kiitos vielä, kun otit haasteen vastaan. :)

Muusa/Muusan elokuu kirjoitti...

Ihanaa tätä vuotta Marika! Tämä sun blogi oli kyllä yksi viime vuoden parhaista blogilöydöistä! Ja mulla on ihan sama juttu ton tanssitaidon ja nummelan ponitallisarjan kanssa :) Ja meillä noita vihkoja kutsuttiin muistaakseni slämäreiksi :D

mmuikku kirjoitti...

Tämä oli ihan täydellinen hyvän mielen kommentti. Kiitos siitä Muusa! :) Slämäreitähän ne! Totta! Hahaa. Vähän ovat vaan kysymykset muuttuneet silloisista...

mmuikku kirjoitti...

Tottakai! Tämä oli hyvä haaste! Kiitos siitä.

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Kati! Ihana kommentti. Mahtavaa, että pääset tekemään ns. unelmaduunia ja tsemppaat myös muita. Mahtavaa tätä vuotta!