perjantai 8. tammikuuta 2016

Kalenterit vuodelle 2016

Minulla on ollut jostain syystä pieni angsti seinäkalentereita kohtaan. Ehkä lapsuuden kodin eläinaiheiset, autoaiheiset, heppa-aiheiset ja traktoriaiheiset seinäkalenterit ovat jättäneet jälkensä. Olen ollut ehdottomasti kirjamallin kalenteri-ihmisiä. Vaikka sellaistakaan en ole vuosiin omistanut. Nyt jostain alkaa nostaa päätään seinäkalenteri-innostuja ja olenkin sellaisen harkinnut hankkivani. Johonkin väliin mietin myös itse suunniteltua kalenteria mutta idea kariutui ajan puutteeseen. Siispä nyt meinasin kalenterin ihan ostaa. Vähän ehkä olen myöhässä kalenteripostauksineni mutta se sallittakoon tällä kertaa. Olen amatööri.

Kriteereinä kalenterille ovat sopiva koko, omaa silmää miellyttävä visuaalinen ilme sekä tilaa kirjoittaa. Jos kerta kalenteri seinälle tulisi, olisi siihen kivaa tehdä myös merkintöjä. Jos vaikka joskus muistaisi asioita. Tässä etsintöjeni tuloksia muutama:

Kuvat: Polkka Jam
Polkka Jam printit ovat tyylitään hirmu iloisia ja kiehtovat minua kovasti. Kuvat ovat hieman runsaampia ja värikkäämpiä mitä printtimieltymykseni yleisesti ovat mutta pidän kovasti. Itse kalenteriosio tosin on vähän turhan runsas. Kaikki kolmella kielellä, nimipäivät ja pyhäpäivät. 


Kuvat: RK Design
Minimalismin ystäville tarjoilee Riikka Kantinkosken selkeääkin selkeämpi kalenteri. Tykkään myös RK Designin Botanical -kalenterista mutta tämä miellyttää jopa enemmän. Tosin tämä kyllä on niin simppeli, että vastaavan voisi iisisti tehdä itsekin mutta kuten jo kirjoitin, aika ei tunnu riittävän. Siksipä tämä edullinen 9 euron kalenteri houkuttaa kovasti. 


Kuvat: Etsy
Etsy on kiva paikka haeskella kaikkea. Tämä Colors -seinäkalenteri löytyi pienen haeskelun jälkeen ja miellyttää omaa silmää kovasti. Kirjoittelutila tässä on kyllä vähän nafti mutta tyylistä ja väreistä tykkään,

Kuvat: Etsy

Myös tämä Basic-kalenteri löytyi Etsystä. Kiva, peruskalenteri toivotuilla ominaisuuksilla. Tämä, ja edellinen kalenteri olivat näköjään saman henkilön raapustuksia ja tulevat Yhdysvalloista. Kenties vähän turhan kaukaa tulevat nämä, kun eivät ole näitä ns. printattavia kalentereita.

Printattavista kalentereista puheenollen tykkään todella paljon Valkoisen Harmajan simppelistä kalenterista. Kaunis, selkeä ja toimiva kalenteri saattaa loppujen lopuksi päätyä myös meidän seinälle. Kalenteri löytyy tästä postauksesta.

Katsotaan, mikä kalenteri sitä lopulta omalle seinälle päätyy.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Meilläkään ei oo ollut moneen vuoteen seinäkalenteria, kun ei oo ollut oikeen paikkaa. Nyt tein wordillä itse vähän tuollaisen kuin tuo Etsyn Basic, mutta laitoin viikonpäivät näkyviin ja ruudukot. Nyt kun olen kotona, on kiva, että tehtävät näkyy yhdellä silmäyksellä. Muuten käytämme kännyköiden, tablettien ja tietokoneen synkronoitavia kalentereita.


Tuo eka kalenteri kyllä viehättää jotenkin suuresti :)

mmuikku kirjoitti...

Kiitos Tuija kommentistasi! Tykkään kyllä itsekin Polkka Jamin spesiaalista tyylistä. En tiedä miksi, mutta mulla ei ole koskaan oikein luonnistunut tuo sähköisten kalentereiden käyttö. Seinällä kaikki nimenomaan näkyy yhdellä vilkaisulla. Kuinka helppoa.